Terug

Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

 • Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V
 • Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

  € 610,93 Gratis verzending

  Zet op verlanglijst

  • Persoonlijk advies TooltipKom je er niet uit? We helpen je graag op weg.
  • Unieke showroom in Twente
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf 100 euro
  • Betalen in termijnen is mogelijk
  Placeholder8,7

  Gemiddelde beoordeling

  Productomschrijving

  Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

  Een acculader is bedoeld om één of meerdere accu’s op te laden. Bij intelligente acculaders stopt het laden automatisch als de accu vol is, de meeste acculaders van Victron zijn intelligente acculaders. De acculaders van Victron hebben veel mogelijkheden

  Lees de volledige productomschrijving

  De nieuwe Victron Phoenix Smart lader 12/30 (1+1) IP43 230V heeft twee uitgangen. De eerste uitgang is een aanpasbare vijf-stappen-acculader die een oplading van 30A bij een 12V systeemspanning kan bieden. De tweede uitgang, gelimiteerd tot ongeveer 3A met een iets lagere uitgangsspanning, is bedoeld als onderhoudslader voor een startaccu. Voor oplading met compensatie voor voltage en temperatuur is de draadloze Smart Battery Sense (SBS050100200) te bestellen.

  Bluetooth Smart ingeschakeld

  Maak gebruik van een Bluetooth-geactiveerde smartphone, tablet of een ander apparaat om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar komen.

  Automatische laadcompensatie

  Door de uitgangsspanning iets te verhogen als de DC stroom verhoogt, compenseert de acculader automatisch het spanningsverlies door DC kabels.

  Adaptieve 5-traps laad algoritme: bulk – absorptie – reconditioneren – buffer – opslag

  De Phoenix Smart Charger is voorzien van het bekende Victron Energy adaptieve- accu management systeem dat vooraf kan worden ingesteld voor verschillende soorten accu’s. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van het gebruik van de accu.

  De juiste hoeveelheid lading: aangepaste absorptietijd

  Bij geringe ontlading van de accu (indien de acculader staat aangesloten op het elektricteitsnet) wordt de absorptie tijd kort gehouden om overlading en overmatig gassen te voorkomen. Na een diepe ontlading wordt de absorptietijd automatisch verlengd om de accu volledig te laden.

  Schadebeperking door overmatig gassen: de veilige accu modus

  Indien, om de laadtijd te verkorten, gekozen wordt voor een hoge laadstroom en ook een verhoogde laadspanning, dan zal de Phoenix lader nadat de gasspanning is bereikt de stijgsnelheid van de spanning begrenzen. Zo wordt overmatig gassen in de eindfase van de laadcyclus voorkomen.

  Minder onderhoud en veroudering wanneer de accu niet gebruikt wordt: de opslag functie

  Wanneer er gedurende meer dan 24 uur geen ontlading plaatsvindt, wordt er overgeschakeld op de opslag functie. De spanning wordt dan verlaagd tot 2,2V/cel (13,2V voor een 12V accu) om vergassing en corrosie van de positieve platen zoveel mogelijk te beperken. Eens per week wordt de spanning verhoogd tot absorptie niveau om de accu weer bij te laden. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering van de platen, een belangrijke oorzaak van het vroegtijdig falen van de accu.

  Ook geschik om Li-ion (LiFePO₄) accu’s op te laden

  Het is mogelijk om een aan/uit-bediening van de lader te implementeren door een relais of een open collector-opto-coupler-uitgang van een Li-ion BMS op de afstandsbedieningspoort van de lader aan te sluiten. Anderzijds is volledige controle van de spanning en de stroom mogelijk door de bediening via Bluetooth.

  Volledig programmeerbaar laadalgoritme

  Het laadalgoritme kan worden ingesteld met behulp van Bluetooth of de VE.Direct interface. Met de modusknop kunnen drie voorgeprogrammeerde laadalgoritmes worden gekozen.

  Afstandbediending aan/uit

  De afstandsbediening aan/uit bestaat uit twee aansluitingen: Afstandsbediening H en Afstandsbediening L. Een afstandsbediening aan/uit-knop of relaiscontact kan tussen H en L worden geplaatst. Het is ook mogelijk om aansluiting H te verhogen of aansluiting L te verlagen.

  VE.Direct interface

  Voor aansluiting op het Color Control paneel, laptop of andere apparatuur.

  Programmeerbaar relais

  Kan worden ingesteld met gebruik van de VE.Direct interface of een Bluetooth-apparaat in geval van een alarm of een voor-alarm.

  Specificaties

  Specificaties voor: Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

  Verzending

  Verzending

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

   Victron Phoenix Smart lader 12/50 (1+1) IP43 230V

   € 610,93

   Offgridcentrum 8,7 / 10 - 217 Reviews @ Webwinkelkeur
   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »