Terug

Regenwaterfiltersysteem Tiny House

 • Regenwaterfiltersysteem Tiny House
 • Regenwaterfiltersysteem Tiny House

1-3 Dagen

  € 614,95 Gratis verzending

  Zet op verlanglijst

  • Persoonlijk advies TooltipKom je er niet uit? We helpen je graag op weg.
  • Unieke showroom in Twente
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf 50 euro
  • Betalen in termijnen is mogelijk
  Placeholder8,7

  Gemiddelde beoordeling

  Productomschrijving

  Regenwaterfiltersysteem Tiny House

  Dit complete waterfiltersysteem zuivert regenwater tot schoon, veilig drinkwater voor je tiny house. Zonder toevoeging van chemicaliën of ingewikkelde processen.

  Lees de volledige productomschrijving

  ✓ Compleet waterzuiveringssysteem in vijf fasen
  ✓ Veilig drinkwater door uv-zuivering
  ✓ Inclusief montagemateriaal

  Wil je opgevangen regenwater zuiveren tot schoon en betrouwbaar drinkwater? Dan is dit systeem wat je zoekt. Met deze waterfilterinstallatie voorzie je je complete tiny house van schoon water: je plaatst de installatie namelijk tussen de waterleiding. Hierdoor heb je van douche tot wc tot keukenkraan veilig en betrouwbaar drinkwater.

  Deze waterfilterinstallatie kent vijf fasen voor het zuiveren van regenwater. Deze fasen zijn als volgt:

   

  1. Zelfreinigend sedimentfilter (50 micron)

  De grootste verontreinigingen, bijvoorbeeld zand, worden met het zelfreinigend sedimentfilter tot 50 micron uit het regenwater gefilterd. Dit is de eerste stap in het waterzuiveringsproces. Je plaatst dit sedimentfilter dan ook vóór de rest van de filters, zodat deze veel langer meegaan.

  Dit filter heeft een zelfreinigende functie en gaat hierdoor jarenlang mee. Onder aan het sedimentfilter zit een kraantje dat je kunt opendraaien. Hierdoor krijg je een backwash-effect en wordt alle verontreiniging uit het filter gespoeld. 

   

  2. Sedimentfilter 20 micron

  Vervolgens gaat het water door een sedimentfilter van 20 micron. Zand, roest en andere deeltjes tot 20 micron worden hier uit het water gefilterd. Dit is een filter van gesponnen vezel en daardoor zeer lichtgewicht.

   

  3. Actieve kool filter 10 micron

  De volgende stap is het actieve kool filter van 10 micron. Actieve kool vermindert geuren en smaken in het water en adsorbeert chemische en opgeloste stoffen en deeltjes. Glyfosaat, chloor en gisten krijgen zo geen kans in je drinkwater. 

   

  4. Sedimentfilter 5 micron

  Voordat een uv-filter zijn werk goed kan doen, mag het water geen deeltjes bevatten die groter zijn dan 5 micron. Daar zorgt het laatste sedimentfilter in de rij dan ook voor: nadat het water door het sedimentfilter van 5 micron is gefilterd, is het geschikt voor zuivering door uv-licht. Ook dit filter is gemaakt van gesponnen vezel en daardoor licht van gewicht.

   

  5. UV-filter

  De laatste fase van dit waterzuiveringssysteem is een uv-filter. Uv-licht is een natuurlijke manier van ontsmetten en doodt alle bacteriën, sporen, virussen en algen in water. Vooral als het regenwater is opgeslagen in een tank, is het belangrijk dat dit water gezuiverd wordt door uv-licht. Bij wateropslag kan namelijk onder andere legionella ontstaan, welke ook gedood wordt door het uv-filter.

   

  Inhoud en onderhoud

  Al met al is dit dus een zeer complete waterzuiveringsinstallatie. Van regenwater tot uit de kraan: schoon drinkwater zonder toegevoegde stoffen. Inbegrepen zijn de waterfilterbehuizingen, nipple fittingen en wandbevestiging.

  Aan te raden is om dit systeem op te hangen op een plek waar je makkelijk bij kunt. De sedimentfilters, het koolfilter en de kwartsbuis van het uv-filter dienen namelijk periodiek vervangen te worden. 

  Het vervangen van deze filters dient te gebeuren na:

  • Sedimentfilter 20 micron: 6 maanden
  • Actieve koolfilter: 6 maanden
  • Sedimentfilter 5 micron: 6 maanden
  • Kwartsbuis uv-filter: 1 jaar

   

  **DISCLAIMER: De kwaliteit van het drinkwater is afhankelijk van de bron. Regen is van zichzelf zuiver, maar kan verontreinigd zijn door aanraking met onzuivere ondergrond. We raden je aan om vóór consumptie je drinkwater te laten testen, door bijvoorbeeld Vitens.

   

  Inhoud waterzuiveringssysteem Tiny House:

  Verzending

  Verzending

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Regenwaterfiltersysteem Tiny House

   Regenwaterfiltersysteem Tiny House

   € 614,95

   Offgridcentrum 8,7 / 10 - 217 Reviews @ Webwinkelkeur
   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »