Hoppecke

Hoppecke batterijen

Hoppecke is een Duits bedrijf dat industriële batterijen en accu’s maakt. Dit zijn vooral OPzS en AGM batterijen, ook maakt Hoppecke verbindingskabels voor accu’s.

Het is in 1927 opgericht. Het dankt zijn naam aan de rivier de Hoppecke in Duitsland. Deze rivier loopt langs de grootste fabriek van Hoppecke.

Hoppecke Sun Power

De Sun Power batterijen zijn OPzS batterijen. OPzS batterijen hebben een celspanning van 2V en bestaan uit een vloeibaar elektrolyt. Dit elektrolyt is samengesteld uit verdund zwavelzuur. Om een hogere spanning te bereiken worden de batterijen in serie gekoppeld.

Een voordeel van deze batterijen is dat ze lang mee gaan, vaak meer dan 20 jaar bij een temperatuur van 20 graden. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig. Ze hoeven alleen eens in de 2 á 3 jaar bijgevuld te worden met gedestilleerd water.

De Sun Power batterijen komen in verschillende formaten met verschillende stroomsterktes, deze batterij is een voorbeeld van een Sun Power batterij.

Hoppecke AGM-Ess

De AGM-Ess batterij is onderhoudsvrij en is gebaseerd op de absorberende Glass Mat-technologie. De accu’s hebben een optimale milieucompatibiliteit volgens het gesloten lus-principe.

De accu heeft een groot aantal lifecycles en is daarnaast ook erg efficiënt in het opnemen van de laadstroom. De batterijen zijn goed geschikt voor solar installaties door de optimalisatie van de interne constructie, waardoor de batterij compleet onderhoudsvrij is.

Ook deze batterijen komen in verschillende formaten met verschillende stroomsterktes, deze batterij is een voorbeeld van een AGM-Ess accu.

Hoppecke verbindingskabel

Met de verbindingskabels kunnen accu’s aan elkaar verbonden worden. Ideaal, voor als je meer vermogen nodig hebt dan één accu levert, of als je meer stroomsterkte nodig hebt. De verbindingskabels komen in verschillende lengtes en met bijvoorbeeld een 90 graden hoek, zodat er altijd iets tussen zit wat gebruikt kan worden in jouw situatie.

Resultaat 1–16 van de 44 resultaten wordt getoond