Berkey Waterfilters

Berkey Waterfilters

Berkey filters zijn de beste water filters uit ons assortiment. Ze filteren virussen, zware metalen, chemicaliën en alle andere dingen die je absoluut niet in je drinkwater wilt hebben.

De Berkey onderscheid zich van andere waterfilters door zijn hoge doorloopsnelheid, lange levensduur (meer als 10 jaar bij normaal gebruik) en uitmuntende waterkwaliteit. Een Berkey Waterfilter filtert tot wel 99,99999% van alle bacteriën.

Er zijn verschillende labtesten gedaan en het is in het lab niet gelukt om bacteriën te laten groeien in water dat gefilterd is door de black berkey filters. De black Berkey filters zitten standaard in alle Berkey waterfilteringsystemen die wij verkopen.

Berkey waterfilter ervaringen

Zelf hebben we de Big Berkey en de travel Berkey nu in onze showroom staan. Als u dus benieuwd bent hoe het water uit een Berkey smaakt of u wilt de Berkey gewoon eens zien, dan bent u van harte welkom om langs te komen. U kunt u afspraak maken via klantenservice@prepz.nl.

Zelf drinken we hier op de zaak nu dagelijks water uit het Berkey waterfilter. We gebruiken het gefilterde water ook voor het zetten van thee en koffie. Naast de verbeterde smaak of eerder de afwezigheid hiervan, is een ander voordeel dat er nagenoeg geen kalk meer in het water zit.

Zo hoeven we ons koffiezet apparaat een stuk minder vaak te reinigen. Wat toch altijd een fijne bijkomstigheid is ;).

Douchefilter

Naast waterzuiveringssystemen voor drinkwater heeft berkey ook een douchekop filter. Dit waterfilter zet je voor je douchekop en er is ook een versie die je douchekop compleet vervangt (hier).

In veel landen in Europa voegen ze chloor toe aan het drinkwater. Dit wordt toegevoegd om het water veilig en drinkbaar te maken voor consumptie. Tijdens een (lange) warme douche verdampt het chloor en adem je dit in. Nu zal dit op korte termijn niet (heel) schadelijk zijn.

Maar bij dagelijks of lang douchen krijg je toch meer chloor binnen dan je eigenlijk zou willen. Met een filter voor de douchekop van Sawyer wordt dit chloor dus uit het water gefilterd. Naast 95% van al het chloor filteren de douchekop filters van Berkey roest en kalk. Zo kun je genieten van een warme en bovenal veilige douche.

Zoek je dus een goede waterzuiveraar? Dan zit je goed met een waterfilter van Berkey ;)!

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond